Где могу да радим као инжењер/ка?
Каријера Државна управа као пожељни послодавац

Где могу да радим као инжењер/ка?

пре 3 месеца

Аутор текста: Јована Грујић, дипл. проф. језика и књижевности

Позив инжењерима да обликују будућност кроз сигурне и одрживе иновације. Дирекција за мере и драгоцене метале нуди узбудљиве позиције за оне који теже да буду део промена и напретка.


Инжењери/ке, помоћу својих вештина и знања, не само да решавају проблеме већ и обликују будућност, пружајући да иновације буду сигурне и одрживе. Ако сте један од визионара који желе да својом преданошћу обликују сутрашњи свет, позивамо вас да истражите могућности рада у државној управи које су пред вама.

Јесте ли икада размишљали о опцијама које вам се отварају знањем стеченим из области као што су: индустријско инжењерство и менаџмент, машинско инжењерство, електротехника и рачунарство или технолошко инжењерство? Ако јесте, Дирекција за мере и драгоцене метале има неколико узбудљивих позиција које би могле да вас занимају.

Замислите себе као инспектора за метролошки надзор – не само да бисте осигурали да све буде по прописима, већ бисте могли бити и прави иноватори у области метрологије. Уз истраживање и увођење нових технологија, ваш посао би био да пронађете начине како да све функционише још боље и прецизније. Били бисте подршка и извор знања за све оно што је под вашим надзором.

Уколико бисте се одлучили за позицију метролога за запремину и проток, допринели бисте својим ангажманом у одржавању стандарда Републике Србије, али бисте радили и на поређењима са међународним еталонима. Кад се ради о обликовању будућности, имали бисте могућност да пружите допринос у креирању нових правила и стандарда из области запремине и протока. Овај посао није само технички – он доноси и прилику да се утиче на јавни интерес, пружајући релевантне информације које користе целом друштву.

Ако се нађете у улози метролога за напон и струју, имате прилику да будете део тима који одржава, чува и унапређује националне електричне стандарде у Србији. Такође, били бисте укључени у развој нових метода еталонирања јединица једносмерног електричног напона и струје, као и у упоређивање наших стандарда са оним широм света. Ваш посао би, такође, обухватао и покретање израде и измене прописа и процедура. Чак бисте учествовали у пројектима попут EURAMET, што значи да бисте били део међународне заједнице метролога.

Главна мисија метролога за масу је да одржи, унапреди и осигура тачност националних стандарда масе у Србији. Када бисте се бавили овим послом, вршили бисте еталонирања и испитивања, проналазили нове начине за прецизно мерење и осигурали да наши стандарди прате међународне. Уз то, учествовали бисте у важним међународним поређењима и радили на признавању способности наших система мерења широм света. Укратко, били бисте  једна о кључних фигура у одржавању равнотеже наших стандарда за масу.

Метролог за време, фреквенцију и дистрибуцију времена се бави одржавањем, унапређењем и осигуравањем тачности националних временских стандарда у Србији, што значи да бисте успостављали нове методе еталонирања и испитивања у области мерења времена и фреквенције. Учествовали бисте и у поређењима са међународним еталонима, као и у пројектима попут EURAMET. Били бисте део светске мреже која обликује будућност временског мерења.

Закључићемо да инжењерска струка пружа изузетне могућности онима који желе да обликују сутрашњицу својим радом и преданошћу. За оне инжењере који теже да буду део промена и напретка, позиције у државној управи, попут ових из области метрологије, нуде изазове и прилике за остваривање сопствених професионалних амбиција, док истовремено доприносе обликовању сигурне, прецизне и одрживе будућности.

Инжењери и инжењерке, шта чекате?

Отворена врата СУК-а

Пријави се на мејлинг листу.


Слањем Ваше мејл адресе сагласни сте да се иста користи само ради обавештавања о детаљима одржавања овог догађаја.

Једнакост

Служба за управљање кадровима чува Ваше право на различитост и једнаке могућности запошљавања у органима државне управе.

Сазнај више!

Прикључи се и ти

Буди у току!

Служба за управљање кадровима отворила је многе информативне канале за комуникацију са заинтересованом јавношћу.

више од

230000

решених квизова у нашем Кутку знања.

више од

1000

оглашених конкурса у последњих годину дана за потребе државних органа широм земље.

више од

4000

тестираних кандидата у последњих годину дана за потребе конкурса широм земље.

Хвала што посећујете

Кутак за кандидате

Служба за управљање кадровима