"Кутак за кандидате" награђени пројекат Службе за управљање кадровима
Догађај

"Кутак за кандидате" награђени пројекат Службе за управљање кадровима

пре 1 годину

Аутор текста: Јелена Бабић

"Кутак за кандидате“, блог Службе за управљање кадровима, један је од добитника овогодишње Специјалне награде за оснаживање и запошљавање младих и за задржавање младих талената које додељује РеСПА земљама Западног Балкана.


Mото овогодишњег такмичења био је „Боље јавне услуге за бољи живот грађана“, и имао је за циљ да истакне оне иницијативе које су обликоване према потребама грађана, те које могу послужити као пример и инспирација и другим земљама у региону. Као такав, препознат је и Кутак за кандидате Службе за управљање кадровима, који је био један од 52 пројекта која су учествовала на овом такмичењу.

„Велики је значај признања које додељује Регионална школа за јавну управу на Министарској конференцији "Реформе јавне управе Западног Балкана 2022" у селекцији "Специјално признање за оснаживање и запошљавање младих и за задржавање младих талената" за цели тим Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије. Посебно бих истакао посвећеност, ентузијазам и мотивисаност свих који су учествовали, али и даље учествују на овом пројекту који је настао не као идеја о освајању награда, него као жеља за пружањем што више могућности и информација свима који желе да учествују у поступку селекције као кандидати за попуњавање радних места у државној управи, а све у циљу стварања једног бољег и модернијег друштва. Ова награда, али и награда кандидата која се најбоље приказује кроз бројку од више од 55000 урађених тестова у 6 месеци од настанка платформе коју смо креирали, даје нам вољу и мотивацију да наставимо са идејама које свакодневно настају у нашем раду. Очекујте ускоро још многе новине“, изјавио је директор Службе за управљање кадровима, проф. др Данило Рончевић.

Кутак за кандидате омогућава свима који желе да се запосле у органима државе управе да се на једноставан начин информишу о изборном поступку и припреме за процес селекције. У том смислу у Кутку, у делу Водича за кандидате, налази се Мапа изборног поступка, која се бави целим процесом из угла кандидата, и омогућава да се једним кликом миша на корак за који сте заинтересовани прикажу све важне информације које могу кандидату тај корак да учине доступнијим и транспарентнијим. Ту се, такође, налазе шаблони потврда, који могу да се преузму и искористе приликом достављања документације. У делу Кутак знања кандидати могу да приступе симулацијама тестова из компетенција организација и рад државних органа у РС, дигитална писменост (Word, Excel), пословна комуникација, енглески језик и различитих посебних функционалних компетенција. У делу Најчешћа питања сакупили смо питања које су нам претходне две године кандидати постављали у нашој Вајбер заједници, док у делу Блог сви заинтересовани могу прочитати корисне текстове из области људских ресурса и радног права. У Кутку се, такође, налазе и линкови ка свим нашим друштвеним мрежама и каналима, са корисним информацијама и видео туторијалима за припрему за проверу компетенција.

Из Србије, поред СУК-а, ову награду добило је и Министарство државне управе и локалне самоуправе за пројекат Сајма студентске стручне праксе, Специјалну награду за приступачност јавне управе и јавних услуга добила је Општина Врачар, а добитник Награде за јавну управу је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу са пројектом Увођење кључних покретача дигиталне трансформације – потпис у клауду и услуга плаћања прилагођена кориснику.

Презентацију Кутка можете видети овде.

Отворена врата СУК-а

Пријави се на мејлинг листу.


Слањем Ваше мејл адресе сагласни сте да се иста користи само ради обавештавања о детаљима одржавања овог догађаја.

Једнакост

Служба за управљање кадровима чува Ваше право на различитост и једнаке могућности запошљавања у органима државне управе.

Сазнај више!

Прикључи се и ти

Буди у току!

Служба за управљање кадровима отворила је многе информативне канале за комуникацију са заинтересованом јавношћу.

више од

180000

решених квизова у нашем Кутку знања.

више од

1000

оглашених конкурса у последњих годину дана за потребе државних органа широм земље.

више од

4000

тестираних кандидата у последњих годину дана за потребе конкурса широм земље.

Хвала што посећујете

Кутак за кандидате

Служба за управљање кадровима