Недеља жена у СУК-у
Догађај

Недеља жена у СУК-у

пре 2 године

Аутор текста: Служба за управљање кадровима

Служба за управљање кадровима одлучила је да ову недељу посвети женама кроз серију активности на СУК-овој Вајбер заједници, блогу „Кутак“ и друштвеним мрежама Facebook, LinkedIn и Instagram.


Међународни дан жена, који се обележава 8. марта у 55 земаља света, представља дан борбе за економску, политичку и друштвену равноправност жена.

Равноправан положај жена у државној управи у нашој земљи је важна тема. Тренутно, од око 23.000 државних службеника, више од 55% чине жене, а на положајима, од укупно 180 радних места, жене се налазе на 86 позиција. Иако ови подаци указују на то да је државни сектор родно уравнотежен, многа истраживања показују да су родне предрасуде још увек присутне у различитим аспектима нашег друштва. Тим поводом, Служба за управљање кадровима одлучила је да ову недељу посвети женама кроз серију активности на СУК-овој Вајбер заједници, блогу „Кутак“ и друштвеним мрежама FacebookLinkedIn и Instagram.

Запратите нас и сазнајте на који начин Служба за управљање кадровима доприности родној равноправности, зашто су жене одлични лидери, постоје ли мушки и женски послови и још много тога. Желимо вам срећну недељу жена!

Отворена врата СУК-а

Пријави се на мејлинг листу.


Слањем Ваше мејл адресе сагласни сте да се иста користи само ради обавештавања о детаљима одржавања овог догађаја.

Једнакост

Служба за управљање кадровима чува Ваше право на различитост и једнаке могућности запошљавања у органима државне управе.

Сазнај више!

Прикључи се и ти

Буди у току!

Служба за управљање кадровима отворила је многе информативне канале за комуникацију са заинтересованом јавношћу.

више од

220000

решених квизова у нашем Кутку знања.

више од

1000

оглашених конкурса у последњих годину дана за потребе државних органа широм земље.

више од

4000

тестираних кандидата у последњих годину дана за потребе конкурса широм земље.

Хвала што посећујете

Кутак за кандидате

Служба за управљање кадровима