Радно место за праћење стања из области безбедности и унутрашњих послова
Државни орган Посебне компетенције
Канцеларија Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Студијско-аналитички послови
Професионално окружење, прописи и акти из надлежности и организације органа
Релевантни прописи из делокруга радног места

ОПИС СИТУАЦИЈЕ

Запослени сте у Министарству X у oрганизационoj јединица која је одређена за аналитичке послове. Ваш начелник Вас је задужио да податке у материјалима коју пред Вама адекватно обрадите.

ЗАДАТАК КАНДИДАТА

Податке који се налазе у наставку потребно је класификовати према категорији (лични подаци, нарочито осетљиви подаци, „отворени подаци“, тајни подаци, пословна тајна, професионална тајна,...) и након тога за тајне податке определите степен тајности. 

  1. Према првим резултатима председничких избора у САД, победио је кандидат Странке зелених – Џон Малкович, преносе медији.
  2. У случају активирања Плана одбране Републике Србије – седиште ГШ биће премештено на локацију Х5-11.
  3. Јелена Петровић од оца Јована, рођена 18.05.1963. године, лечи се од 1999. године од пострауматског синдрома Ф52 и Ф48.
  4. БИА је преко поузданог извора дошла до података о могућности извођења терористичких напада хемијским оружјем у Европи. Извор апострофира да је крајем фебруара у последњем тренутку спречена терористичка акција растурања биолошко-хемијског отрова у Мароку, и истиче да су ове хемијске супстанце смртоносне јер их праве терористи ИД од супстанци које се лако могу набавити или легално купити, при чему ови отрови уништавају нервни систем, а лако се шире путем воде, ваздуха, хране или наношењем на предмете (нпр. кваке од аута). Он, такође, наводи да терористи ИД обучавају дечје бригаде у циљу извођења оваквих и сличних акција и да постоји велика могућност да буду употребљене и на простору Западног Балкана.
  5. Систем специјалне везе МУП РС на линији СИВ 1 – СИВ 2 биће у прекиду 02.02.2024. у периоду од 11,00 до 11,20 сати.
  6. Према прелиминарни истраживањима на бушотини 11-2 дошло је до повећања капацитета изворишта сирове нафте, који би могао да донесе пораст од 11,2 процената повећања производње на годишњем нивоу.
  7. У разговору са извором из МИП Немачке, амбасадор Србије у Берлину дошао је до података да је главни осумњичени у терористичким нападима у Паризу С. Абдеслам у свом стану у кварту Моленбек у Бриселу имао документацију о немачком нуклеарном истраживачком центру Јилих, који се налази у близини границе са Белгијом, где се складишти нуклеарни отпад. Такође, пренео му је да је око 800 Немаца отишло у Сирију како би се борили на страни ИД.
  8. У поступку јавне набавке за припаднике ВС потребно је набавити 10.000 пари чарапа и 5.000 мајци кратких рукава.
  9. Франко Роберти, италијански главни тужилац за борбу против мафије и тероризма, тврди да ИД може годишње да заради око 3 милијарде долара од шверца оружја, дроге, нафте и уметничких дела. Наглашава да је реч о организацији која поседује огромну спољну мрежу саучесника који делују преко тзв. пореских рајева.

Студијско-аналитички послови

  • прикупљање и обрада података из различитих извора, укључујући и способност критичког вредновања и анализирања доступних информација

Професионално окружење, прописи и акти из надлежности и организације органа 

Релевантни прописи из делокруга радног места

Назад
Отворена врата СУК-а

Пријави се на мејлинг листу.


Слањем Ваше мејл адресе сагласни сте да се иста користи само ради обавештавања о детаљима одржавања овог догађаја.

Једнакост

Служба за управљање кадровима чува Ваше право на различитост и једнаке могућности запошљавања у органима државне управе.

Сазнај више!

Прикључи се и ти

Буди у току!

Служба за управљање кадровима отворила је многе информативне канале за комуникацију са заинтересованом јавношћу.

више од

220000

решених квизова у нашем Кутку знања.

више од

1000

оглашених конкурса у последњих годину дана за потребе државних органа широм земље.

више од

4000

тестираних кандидата у последњих годину дана за потребе конкурса широм земље.

Хвала што посећујете

Кутак за кандидате

Служба за управљање кадровима